top of page

Hvorfor vil jeg være journalist?

Mit navn er Pernille Adriane Christensen. Jeg er 27 år og jeg vil være journalist. 

Det har jeg som sådan altid vidst. Lige siden jeg kan huske, har jeg været stærkt optaget af formidling og den gode fortælling. Jeg er ekstremt nysgerrig af natur, og jeg elsker at finde ud af noget, jeg ikke vidste i forvejen. Jeg brænder for at blive totalt skarp til at undersøge, oplyse og fortælle. 

​

Jeg står solidt plantet med begge ben på mit teoretiske fundament. Med en bachelor og godt inde i kandidaten ser jeg nu frem til omsider at trække i arbejdstøjet og få en masse praktiske journalistiske erfaringer. Jeg glæder mig til deadlines, til en travl og hektisk hverdag i maskinrummet og ikke mindst til at blive en aktiv del af en produktiv redaktion. Jeg er super motiveret og klar til at indgå i et inspirerende fagligt miljø, og er så klar til at lytte og lære - men også til selv at komme med indspark og gode idéer. Jeg trives i et arbejdsmiljø, hvor jeg sparrer med mine kollegaer og arbejder målrettet - men også kan grine og hygge over en øl i fredagsbaren. 

​

Jeg er meget optaget af samfundsdebatten og kulturlivet generelt. Men især interesserer jeg mig for den menneskelige historie/vinkel. Jeg er af den overbevisning, at der noget interessant i alt og i alle. I øjeblikket er jeg eksempelvis i gang med en undersøgende produktion om, hvordan danskerne "prepper"/forbereder sig på en eventuel krig eller krise. Det færdige produkt bliver til en podcast.

Journalist - med retorisk baggrund

Jeg har en bachelor i retorik fra Københavns Universitet. At have læst retorik er en unik samspiller i forhold til journalistikken. Min retoriske baggrund betyder, at jeg har en dyb forståelse for hensigtsmæssig kommunikation. Retorikken har klædt mig særdeles godt på til at kunne skrive og tale overbevisende, klart og engageret. Jeg forstår, hvordan man bedst formidler information, argumenterer sagligt og ikke mindst, hvordan man effektivt kan analysere andres argumenter. Retorik har været med til at skabe grundlaget for at producere troværdige og indflydelsesrige historier, der effektivt kan oplyse og motivere læseren. Derudover er jeg svært glad for lyd - og for at være "på". Derfor var det en sand fornøjelse, at retorikuddannelsen bød på en masse praktiske øvelser i form af stemmetræning og træning i at tale for et publikum. Og så er det jo heller ikke dårligt at kunne sin Aristoteles! 

Børn og byggepladser

Som nævnt har jeg været lærervikar i seks år. I et par år var det med fast skema, hvor jeg underviste i dansk og engelsk. Arbejdet gav mig en direkte indsigt i børn og unges verden og bekymringer. Det har styrket min evne til at kommunikere klart og tydeligt, og det har udviklet min evne til at tænke hurtigt og tilpasse mig situationer, hvilket også er essentielt i det journalistiske virke. Jeg befandt mig særdeles godt i at stå "for åben mikrofon" og tale foran andre. Jeg lærte i øvrigt også at være en god og pålidelig "leder", da en folkeskoleklasse på 27 elever, om nogen, kræver faste rammer og tydelighed.

​

Da jeg blev færdig med min bachelor fik jeg blod på tanden. Jeg ville ud og bruge alle de værktøjer og kompetencer, jeg havde fået med mig i værktøjskassen. Jeg besluttede mig derfor til at søge et fuldtidsjob - inden jeg ville starte på kandidaten i journalistik. Jeg blev ansat som tilbudsredaktør i en af Danmarks største entreprisevirksomheder - uden at vide specielt meget om dét fag. Jeg dygtiggjorde mig i at udforme store byggetilbud, hvor mit arbejde primært bestod i at indhente den rette information, skrive selve tilbuddet og sætte det visuelt lækkert op. At være tilbudsredaktør i byggebranchen styrkede min evne i at videreformidle svært, teknisk stof på en læsevenlig måde. Jeg skulle desuden ofte interviewe byggeledere, der kunne fortælle mig, hvordan deres arbejde foregik (nogle var mere imødekommende end andre - men jeg fik de informationer, jeg skulle bruge...). Det rustede mig til at være en stærkere journalist - på mange måder. Den erfaring har lært mig at oversætte komplekse, tekniske koncepter og information til noget, der blev forståeligt og engagerende for en bredere målgruppe. Som tilbudsredaktør var jeg nødt til at finde den rette balance mellem teknisk nøjagtighed (eksempelvis beskrive hvorledes fjernvarme fungerer) og tilgængelighed, hvilket er en værdifuld færdighed, jeg tager med mig videre i journalistikken. 

​

Min erfaring som såvel lærervikar som tilbudsredaktør har givet mig en dybere forståelse for forskellige brancher og fagområder. Jeg har lært at sætte mig ind i forskellige emner på kort tid og skabe sammenhænge og troværdige fortællinger. Jeg er blevet bekræftet i, at jeg er god til at tale med alle slags mennesker. Alt i alt er jeg blevet rustet til at være en dygtigere journalist, der kan formidle komplekst stof på en letforståelig måde samt skabe meningsfulde historier, der rammer den tiltænkte målgruppe.

​

​

Vi var meget glade for at have Pernille på redaktionen i den travle og hektiske tid, som en kommunal valgkamp er.  Hendes primære opgave var at sætte fokus på de mange nye unge førstegangsvælgere. Der er på redaktionen ikke andet end godt at sige om Pernilles indsats og arbejde. Hun er hurtig, effektiv, nysgerrig og meget interesseret i de mange facetter i journalistikken - og jeg kan kun give hende de bedste anbefalinger.

Hvidovre Avis

Fra første dag på skolen har Pernille udvist initiativ og engagement, og hun er vellidt blandt børn og resten af personalet. Pernille er omgængelig og god til at omstille sig. Hun udstråler ro, og hun har været dygtig til at give tryghed og være tydelig overfor vores børn - også i situationer med tryk på og mange bolde i luften. Pernille er pålidelig og tillidsfuld, og hun har været værdsat af både medarbejdere og ledelse på Engstrandskolen.

Engstrandskolen

Fem hurtige

Som barn skrev jeg uendeligt mange historier. Blandt andet Regnspøgelset, som handlede om en pige, der, ved at knibe øjnene sammen, kunne få det til at regne på mennesker, hun ikke brød sig om.

​

Jeg kan citere pinligt mange replikker fra serien Klovn.

​

Jeg er en vaskeægte Titanic-nørd. Vidste du for eksempel, at kun tre ud af de fire skorstene på skibet virkede? Den fjerde var blot til pynt...

​

Jeg har hørt samtlige Mads og monopolet-afsnit (og Mads og A-holdet). Samtlige.

​

Jeg er holdt op med at tælle, hvor mange gange jeg har set serien Matador.

bottom of page